ÖZULAŞ YÖNETİMİ ,TOPLU ULAŞIM FUARINA KATILDI

02-12-2016

ÖZULAŞ YÖNETİMİ ,TOPLU ULAŞIM FUARINA KATILDI
Toplu ulaşım fuarını, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan açtı

Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. 
Açılış programına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kazlıçeşme ile Göztepe arasının 15 dakikaya ineceğini belirterek, ‘’ Milletin 15 Temmuz'da omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun hakkını verebilmek adına dünden daha fazla çalışıp daha fazla iş birliği yapacağız. 
Bugünden sonra da milletimize daha iyi hizmetler getirmeye devam edeceğiz’’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise yakın bir gelecekte tarihi yarımadada sadece elektrikli araçların olacağını diğer araçların ise giremeyeceğini belirtti. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde İETT tarafından İstanbul Kongre Merkezinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’inde aralarında bulunduğu çok sayıda sektörel kurum ve akademisyen katıldı. 
ÖZEL HALK OTOBÜS TEMSİLCİLERİ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Toplu ulaşım sektörünün yükünü çeken Özel Halk otobüsleri temsilcileri Türkiye’nin çeşitli illerinden gelenler ile birlikte, İstanbul Özel Halk otobüsleri kurumlarının temsilcileri katılarak hem stantları gezdiler, hem de sorunlarının konuşulduğu ‘’Toplu ulaşımda özel taşımacılığın geliştirilmesi’’ Çalıştay’ına katılarak duygu ve düşüncelerini İETT yöneticileri ve akademisyenler ile paylaştılar.
Özulaş A.Ş. Başkanı Göksel Ovacık ve yönetim kurulunun da toplu olarak iştirak ettiği Toplu ulaşım fuarında yöneticiler, stantları tek tek dolaşarak yetkilerden bilgi aldılar.Özulaş heyeti Özel Halk otobüsü Çalıştay’ına da katılarak sorunlar ve talepler ile ilgili değerlendirme yaptılar.
Şehitler, gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Transist 2016 İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı açılışında, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin görsellerinin yer aldığı video gösterimi yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Bakan Arslan, bu halkın millet olma şuuru ile gözünü kırpmadan göğsünü kurşunlara siper ettiğini söyleyerek, ‘’15 Temmuz darbe girişimi omuzlarımıza farklı ve daha önemli bir sorumluluk yükledi. Bu halk ki millet olma şuuruyla gerçekten gözünü kırpmadan kurşunlara göğsünü siper etti. Helikopterlerin, jetlerin, tankların, tüfeklerin önünde durdu. İşte böyle bir milletin hizmetkarı olmak, bu milletin 15 Temmuz'da omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun hakkını daha fazla verebilmek adına dünden daha fazla çalışıp daha fazla iş birliği yapacağız. Dün yaptığımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bizim iş birliğimize sizler taraflar olarak, akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar olarak lütfen destek verin. Bugünden sonra da milletimize daha iyi hizmetler getirmeye devam edeceğiz.
ASYA AVRUPA 15 DAKİKA
Avrasya Tünelinden her gün 120 bin araç geçeceğini ifade eden Arslan, tünel sayesinde tarihi yarımadanın üzerinden trafik yükünün alınacağını, iki yaka arasında araçların geçişinin 15 dakika gibi kısa bir süre alacağını dile getirdi. Arslan, Türkiye'de onlarca yıl öncesinde yapılan tren yollarına uzun süre dokunulmadığını ve demir yolu ulaşımının ihmal edildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olmasından sonra bu alana tekrar yoğunlaşıldığını ve ulaşım hizmetlerinde, projelerinde rekorlar kırıldığını anlattı.
Türkiye'de son 15 yılda kara yolu ulaşımında yapılan otoyol ve bağlantı yolları hakkında bilgiler veren Arslan, yapılanlarla yetinmediklerini, Çanakkale 1915 Köprüsünü yaparak Marmara Denizi etrafında bir ring oluşturacaklarını ve İstanbul'un üzerinden trafik yükünü alacaklarını söyledi. Türkiye'de son 15 yıl öncesine kadar yapılan tünellerin uzunluğunun 50 kilometre olduğunu aktaran Arslan, bu rakamın şu anda 306 kilometreye çıktığını vurguladı.
Arslan, gerek hükümet gerek bakanlık olarak Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İstanbul'da da üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, ‘’Marmaray'ı şu ana kadar 170 milyon yolcunun kullandı. Dünden daha fazla hizmet etmemiz lazım. Bu bilinçle yaklaşıyoruz. Burada düsturumuz; 'Biz milletin hizmetkarıyız. Millete, halka hizmet etmeyi Hakk'a hizmet biliyoruz'. Budur en önemli düsturumuz." şeklinde konuştu.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’da otomobil başına ortalama 1.5 kişi düştüğünü ifade ederek, ‘’ Bunu bizim yükseltmemiz, toplu taşıma kullanımını artırmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki sadece kurallara uymakla trafiğimizi en az yüzde 30 rahatlatırız. Günde yaklaşık 20 kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Trafik kazalarının yüzde 90'ı sürücü hatalarından kaynaklanıyor. İstanbul'da 3 bini aşkın trafik polisimizle mevcut trafiği yönetmeye, düzenlemeye, denetlemeye çalışıyoruz. Bu sayı çok yeterli değil, biliyoruz. İstanbul'un güvenlik gibi başka öncelikleri de var. 
Sektörel bazda baktığınızda trafik hizmetlerine ancak bu kadar ayırabiliyoruz. İnşallah yakın gelecekte İstanbul'da personel sayımız daha da artacak ve buradan trafiğe oransal olarak çok daha fazla personel aktarımı yapmaya niyetliyiz. İnşallah denetlemelerimizi daha sağlıklı ve sürekli hale getirirsek bir kısmını da buradan rahatlatmış oluruz. Hepimiz gelişen toplu taşımayı kullanmak zorundayız.’’ dedi. Vali Şahin sözlerini, hükümetin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının verdiği desteğe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çözüme odaklı çalışmalarına teşekkür ederek sonlandırdı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise tarihi yarımadada artık yakın bir gelecekte sadece elektrikli araçlar dışında araç olmayacağının müjdesini verdi. Sürdürülebilir kalkınma ve kentleşme konusunda en önemli noktanın erişim ve ulaşım olduğunu ifade eden Topbaş, ‘’Şehirler geliştikçe, ekonomileri arttıkça şehir nüfusunun üç katı kadar günlük hareketlilik oluyor. İstanbul'da bizim göreve geldiğimizde 11 milyon nüfusa karşılık, 11 milyonluk günlük hareketlilik vardı. Şu anda İstanbul'da günlük hareketlilik 30 milyon, bu 45-50 milyonlara geçecek. Mekanizmaları ve sistemleri doğru kurgulamak zorundasınız. Gururla ifade etmek isterim ki artık ülkemizde kurumsal taassup yok. Yerel yönetimler, merkezi yönetim, akademik çevreler, iş dünyası, STK'lar birlikte hareket edebiliyoruz. Bu bizim gelişmemize önemli katkı sağlamakta. Eskiden herkes kendi gemisini yürütmeye çalışıyordu ama şimdi aynı geminin yolcuları olduğumuzu kabul ettik ve birlikte çalışıyoruz. Bir şehrin medeniyet ölçüsünün o şehirde yaşayan insanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranına bağlı olduğunu anlatan Topbaş, "İstanbul'da bugün 30 milyonluk günlük hareketliliğe rağmen 2004'e göre trafikte kalma süresi 8-9 dakika daha azaldı. Eskiden maaşları bile ödeyemeyen belediyenin, 12 yılı aşkın zaman dilimi içerisinde 98 milyar lira yatırım yaptığını, bunun 44,2 milyar lirasının ulaşımla ilgili oldu. Şehirlerde mümkün mertebe fosil yakıtlardan kurtulup yenilenebilir enerjiye doğru gidilecek. Tarihi Yarımadada artık yakın bir gelecekte sadece elektrikli araçlar olacak ve diğer araçlar girmeyecek. Bunun düzenlemelerini yapıyoruz." dedi.
Etkinliğe destek veren ve üretici firmalara bakan Arslan tarafından plaket takdim edildi. 1943 yılında Amerika'dan yola çıkıp okyanusu aşarak Türkiye'ye ulaşan parçaları Türk teknisyen ve işçiler tarafından monte edilen Gasoille White isimli otobüsün yenilenmiş hali ilgi çekti. Bakan Ahmet Arslan, otobüsü inceleyerek, şoför koltuğuna oturdu. Büyükşehir belediye başkanları Topbaş ve Şahin de Bakan Arslan'a eşlik etti.
Protokol bütün stantları tek tek dolaşarak stant yetkililerinden bilgi aldılar.
 

Toplam 3068 defa okunmuştur. Paylaş

Etiketler : ÖZULAŞ YÖNETİMİ , TOPLU ULAŞIM FUARINA KATILDI